Etusivu Hoidot Hinnasto Luennot
VAUVOJEN KOLIIKKIHOITO

Vauvan koliikki on ikävä, toistaiseksi tarkasti selvittämätön vaiva, joka alkaa n. kolmen viikon ikäisenä ja saattaa jatkua useita kuukausia. Se on raskasta vauvalle, mutta myös koko perheelle.

Vyöhyketerapiasta on todettu olevan apua koliikkiin.
N. 98 % vauvoista pääsee eroon vaivasta keskimäärin kuuden hoitokerran jälkeen. Niillä kahdella prosentilla, joille hoito ei auta, on usein joku muu vaiva, esim. allergia.

Koliikin syynä pidetään elimistön kypsymättömyyttä, eräiden hormonien ja entsyymien tuotannon puutteellisuutta. Kun elimistö "kypsyy", niin vaiva helpottuu itsestään, mutta monesti se kestää liian kauan ajatellen vauvan koko perheyhteisöä.

Koliikkihoidossa tehdään vyöhyketerapia kevyesti, mutta kokonaisvaltaisesti ja erityisesti tehostaen seuraavia vyöhykkeitä:
  • maksa, sappi, mahaportti, mahansuu, mahalukku, ohut- ja paksusuoli, hypotalamus, vagushermo, Solar plexus ja C7 -niskanikama
Lisäksi vauvalle tehdään rentouttava kokovartalohieronta, jossa samalla tulevat käsitellyiksi muualla kuin jaloissa olevat vyöhykkeet. Myös vatsan alueen akupunktiopisteitä käsitellään.

Lisäksi annetaan vanhemmille kotihoito-ohjeita sekä äidille ruokavalio-ohjeita.

Kaiken hoidon tavoitteena on vauvan ja koko perheen hyvinvointi ja heidän elämänsä normalisointi niin, että he voivat nauttia täysin siemauksin toinen toisistaan.

Salamanteri 3 A 4 13200 Hämeenlinna   •   p. 0400 599 870   •   mlnorisalo@gmail.com